3 Şubat 2009 Salı

Cumalıkızık

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan ve otantiğini kaybetmeyen 700 yıllık bir Osmanlı köyü Cumalıkızık.
Yüksek binalar, apartmanlar, iş merkezleri, yoğun trafik derken temiz havaya, yeşilliğe, sakinliğe hasret kaldık değil mi?
Cumalıkızık; 700 yıllık, buram buram tarih kokan bir köy. Daracık taşlı sokakları, sokağın ortasından, taşların arasından akan suyu, olağanüstü güzel evleri ve sokak çeşmeleriyle bizi 700 yıl öncesine götüren bir köy.
Cumalıkızık'a girdiğinizde canayakın köy halkı sizi sıcacık gülümsemeleriyle karşılıyor. İnsanları inanılmaz misafirperver...

Bilmeyenler için yazıyorum. Kınalıkar ve Yeşeren Düşler dizileri bu köyde çekildi. Özellikle Kınalıkar dizisinden sonra köye gelen yerli turist sayısı bir hayli arttı.

Neredeyse her evde, yer sofralarında oturup yufka açan, gözleme ve mantı yapan kadınlarımızı görmek mümkün.Özellikle gözlemesine bayılıyorum. Orada içtiğiniz semaverdeki çayın tadı bile bir başka.

Fotoğraf çekmeye meraklı olan, tarih ve kültür gezilerini seven, şehir hayatından sıkılıp biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için şiddetle tavsiye ediyorum.

Ulaşım: Özel araçla gidecekler için Ankara Yolu 10. km'den sağa dönülüyor.Zaten tabelalar sizi yönlendiriyor.

Aynı zamanda Kent Meydanından Cumalıkızık minibüsleri kalkmaktadır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şehir hayatından sıkılanlar için çok güzel bi mekan. Yazın gidilir gibi görünse de her mevsim mutlaka uğranılmalı. Kapalı alışveriş merkezlerinde sıkılan ruhlarınızı açmak için birebir...