12 Mart 2009 Perşembe

Selülitten Nasıl Kurtulurum?

Yağ dokusu arasında sıvı birikmesi olarak adlandırılan selülit, bayanların korkulu rüyalarından biridir. Genci, yaşlısı, zayıfı, şişmanı herkesin şikayet ettiği bir durumdur. Sizde selülitlerinizden şikayetçimisiniz? İşte size birkaç önerim...

1- Ananas selülite karşı en faydalı meyvedir. Hergün mutlaka bir dilim yemeniz gerekiyor. Ben ananası çok sevdiğim için bir dilimle kalamıyorum tabi. Ama siz en fazla iki dilim yiyin yoksa fazlasıda zarar :)
2- Artık yaz geliyor. Karpuz, kavun ve şeftalinin de bol olacağı dönemlere giriyoruz. Bunlardan da bol bol tüketmeniz gerekiyor. Öyle ki karpuz, kavun ve şeftali de selülit tedavisinde etkili besinlerden.

3- Kiraz sapı ve mısır püslülü çayı içmenizi öneririm. Kan dolaşımını olumlu etkilemekte ve bu da selülit için etkili olmakta.

4- Eşit miktarlarda susam yağı ve limon suyu, 1 çorba kaşığı biberiye ve 1 çorba kaşığı okaliptüsü karıştırın ve bu karışımı cildinize (selülitli bölgeye) uygulayın.

5- Ve son olarak olmazsa olmaz egzersiz ve günde en az 2 lt su içmenizi öneriyorum.


Artık yaz geliyor ve şimdiden kendimize bakmamız, zayıflamamız, selülitlerimizi yok etmemiz gerekiyor ki bikinilerimizi, mini eteklerimizi göğsümüzü gere gere giyelim değil mi? :)
Hadi bakalım kolay gelsin :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Önceden ne kilo problemim nede selülit problemim vardı taaki 3 sene öncesine kadar ee yaş ilerliyor ve metebolizmada yavaşlıyor haliyle.
Artık yediklerimize dikkat etmemiz gerekir gül tavsiyelerin için teşekkürler..

SMİLENA dedi ki...

ben yazın epey kiraz sapı kurutmuştum tekrar içmeye başlasam iyi olur...
çok güzel bilgiler vermişsin.teşekkürler

Adsız dedi ki...

hmmm... valla heryer farkli seyler yaziyor ve insanlar farkli seyler anlatiyor.... neye inanalim sastik... neyse denemeye deger:) amam izmire gelince anca;)

Bursada Moda dedi ki...

Smilena kiraz sapı selülite olduğu kadar zayıflamaya da yardımcı diye biliyorum doğru değil mi?

Bursada Moda dedi ki...

Dilek öncelikle hoşgeldin...
Evet heryer farklı bişeyler söylüyor bende farkındayım. Ama bunu deneyerek anlayacağız.Mesela ben fazlasıyla ananas ve bitki çayı tüketen bir insanım :) Selülitim de yok denecek kadar az.Var olanlarıda biran önce vücudumdan def eticem:)