23 Ocak 2009 Cuma

SOKAK MODASI

Kendi modamı kendim yaratıyorum…!!!

Birkaç seneden beri bir “sokak modası” kelimesi aldı başını gidiyor. Nedir bu sokak modası? Kimler yaratıyor bu modayı?

Moda olanı reddeden ve kendi tarzlarını ortaya koyan gençler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sokak modasına yön veriyorlar. Bir süreden beri her yerden duymayı alıştığımız sokak modası nedir? Bu modayı kim belirler? Zaten moda ise farkı nedir? Bu soruların cevabını eminim birçok kişi bilmiyordur. Bir süredir Amsterdam, Londra, New York, Tokyo gibi büyük metropollerde etkin olan bu akım son yıllarda dünyanın pek çok ülkesini etkilemiş durumda.

Sokak modasının ana temelini yaz, kış giyilen genellikle mor, kırmızı, sarı, yeşil olan postallar, kocaman çuval gibi çantalar, solmuş ve acayip slogan baskılı tişörtler, salaş aşırı düşük belli pantalonlar, rozetlerle dolu sırt çantaları oluşturuyor.

Sizde kendi modamı kendim yaratıyorum diyenlerden misiniz? Zıt parçaları bir araya getirerek, renkleri ve desenleri karıştırarak kendinize özgü bir stil mi yaratıyorsunuz?
Bence moda sokakları değil ama sokaklar modayı çok fazla etkiliyor.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok doğru Gül hanım. Vandlizmi körükleyen bu moda akımı beniçok korkutuyor. Eğer sizi de korkutuyorsa bu konuyu bir akşam yemeğinde daha ayrıntılı tartışabilir miyiz ?

Adsız dedi ki...

Canım ilk önce hayırlı olsun :) Sokak modası benim nazarımda sezon trenlerini, yaşadığı yer ve maddi koşullar ile kokteyl yapmaktan geçiyor.

Adsız dedi ki...

entersannnn

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Serapcım.
Yazımda da bahsettiğim gibi sokaklar modayı çok etkiliyor. Artık modacılar sokaklardan ilham almaya başladı. Bunu kendileri söylüyorlar.
Kendi modanı kendin yaratıyorsun. Güzel bişey ama aşırıya kaçmadan tabi.

Adsız dedi ki...

sokak modası hakkında benimyazımı okumamı öneririm...

Bursada Moda dedi ki...

Byotantik nerden okuyacağımı söylersen sevinirim. Teşekkürler...

tky boyz dedi ki...

bence kendine yakıstırdıgın modadır ben esmer oldugum içim daha cook acık renklere agırlık veriorum ama ayakkabım beyaz dır daima süperstar converse arasında deişr o günkü giydigim kıyafete baglı bu yuzden ewde 2 ,3 cift ayakkabı barındırım aynı seyleri hep giymegi sewmm yenilikçi biriyiz yani :))