23 Ocak 2009 Cuma

CİLT BAKIMI


Sağlıklı bir cilt için mucize gerekmiyor.
Uzun zamandan beri cildimizi oldukça ihmal ettik değil mi? Hadi gelin bu hafta sonunu kendimize ve cildimize ayıralım.
Yoğunluktan, uzun çalışma temposundan, evdeki işlerden, derslerden kendimizi oldukça ihmal ettik. Hiç değilse haftada bir gün kendimize ayıralım. Hem dinlenelim, hem de güzelleşmenin keyfine varalım.
Cep telefonunuzu kapatın, ev telefonunuzun fişini çekin, yapmanız, yetiştirmeniz gereken işleri bir kenara bırakın, kafanızdaki tüm düşünceleri bir süreliğine de olsa silip atın. Güzel, sevdiğiniz bir müzik koyun ve kanepeye uzanın. her şeye ilk önce ruhunuzu dinlendirmekle başlayın. Gevşeyin ve tüm stresinizi atın. Stres attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık bakıma ve beslenmeye hazır.
Ancak özellikle dikkat etmeniz gereken taraf, her maske tüm cilt tiplerine uygun gelmeyebilir ve cildinize zarar verebilir. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.
Maskeyi sürmeden önce cildinizi mutlaka temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez.

LİMON MASK (Yağlı ciltler için)

Cildiniz aşırı yağlı ise;
2 limonun kabuğunu soyup 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dk kadar bekletin. Robotta püre haline getirin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dk bekleyin. Ardından ılık su ile yıkayın ve durulayın. Sonrasında günlük nemlendiricinizi sürün.

Limonun Özellikleri
Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü etkisi vardır. Bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca C vitamini deposu olduğu için cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunur.

Hiç yorum yok: